Elérhetőségek

Ivánc Község Önkormányzata

Cím: 9931 Ivánc,
Kossuth Lajos utca 119.
Telefon:
+36/94/442-417
+36/94/542-027
E-mail:
ivanc@ivanc.hu


Magyar Falu Program

A Kormány  Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása című, MFP-TFB/2019 kódszámú pályázati kiírásra alapján Ivánc Község Önkormányzatának benyújtott pályázatát támogatta.

A vissza nem térítendő támogatás összege 14 954 249 Ft, azaz tizennégymillió-kilencszázötvennégyezer-kettőszáznegyvenkilenc forint.

 

 

 

Az Ivánci Plébánia-Közösségi tér fejlesztése

 

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Helyi egyházi közösségi terek fejlesztésének támogatása című, MFP-EKT/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázat sikeres lett.

A vissza nem térítendő támogatás összege 21 937 637 Ft, azaz huszonegymillió-kilencszázharminchétezer-hatszázharminchét forint.

A támogatás által a több mint 110 éves nagy múltú, patinás plébániaépület külső felújítása és  közösségi térré alakítása valósul meg.  A pályázat magába foglalja a teljes külső felújítás mellett kiemelkedő kulturális programok megrendezését, melyek során több nagynevű előadót is láthatnak, hallhatnak az ivánciak. Ezek lebonyolításához egy fő rendezvényszervező foglalkoztatását is lehetővé teszi a pályázat. Az épület több funkcióval gazdagodik. Így például helyi egyház- és vallástörténeti, valamint a település egykori kegyurának, gr. Sigray Antalnak (aki az épület építtetője volt) tiszteletére és emlékének megőrzésére nyílik állandó kiállítás, melynek anyagát a Kegyúr leszármazottai felajánlottak Ivánc Községnek.

Magyar Falu ProgramVissza az előző oldalra!
Ivánc Község Önkormányzata - Magyar